S-a prelungit termenul pentru depunerea documentatiei vizand Programul Tomate. 190 de cultivatori bihoreni asteapta subventia

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminică, la Cefa, că a fost prelungit termenul de depunere a documentației pentru Programul Tomate. Mai exact pana la data de 15 iunie. În acest sens, s-a realizat un proiect de act normativ, lansat în dezbatere publică, care va primi curand aprobarea guvernului, sustine oficialul de la Bucuresti.

Petre Daea da asigurari ca producătorii agricoli vor putea beneficia de cei 3.000 de euro pentru o mie de metri pătrați cultivați cu tomate. În județul Bihor sunt peste 190 de cultivatori care au depus cereri de finanțare. Primii care au ieșit cu roșii timpurii pe piață sunt legumicultorii din Tămășeu, Roșiori și Sălard.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate în spații protejate (sere, solarii), beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primării; să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai, inclusiv și noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Distribuie informația
Alte știri