S-a semnat contractul pentru amenajarea zonei de deasupra parcării subterane din strada Independenței

Primăria Oradea a semnat miercuri, 10 august, contractul de lucrări pentru obiectivul „Elaborare a documentației tehnico-economice la faza PT+ CS+ DDE și execuție lucrări la obiectivul de investiții: Amenajare zona publică- spațiu urban marcat de un volum simbol situat peste parcarea subterană din strada Independenței”.

Valoarea totală a investiției este de 18.793.613,90 lei fără TVA, câștigător fiind asocierea formată din CONSTRUCȚII BIHOR – lider de asociere și MUUN CONCEPT A.B. S.R.L. – asociat, având ca subcontractant – GAVELLA COM SRL.


Proiectul constă în amenajarea zonei publice situate deasupra parcării subterane din str. Independenței, pe amplasamentul delimitat de str. Independenței, malul Crișului Repede, Sinagoga Sion și Podul Sf. Ladislau.


Elementul principal al amenajării îl reprezintă corpul de clădire care va găzdui galeria de artă și un spațiu expozițional care va putea fi folosit de artiștii plastici. Acesta are regim de înălțime P+etaj, prevăzut cu pereți cu gradene de apă și oglindă de apă perimetral. Mobilierul urban va fi reprezentat prin bănci de granit cu jardiniere și stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.
De la nivelul spațiului suprateran se va putea coborî pe trepte până pe malul Crișului. Proiectul prevede și mutarea statuii lui Mihai Eminescu mai înspre malul Crișului, dar și amenajarea unei cafenele.

Scopul proiectului este de a acorda spațiului funcția catalizatoare de pol urban, prin reprezentarea orașului contemporan într-o cheie modernă a elementelor decorative specifice stilului Art Nouveau – Secession, stiluri care definesc identitatea culturală a Oradiei.

Distribuie informația
Alte știri