S-a semnat contractul pentru proiectarea parcării de pe str. George Barițiu

A fost semnat contractul pentru proiectarea parcării supraetajate ce va fi construită în locul fostei baze sportive Voința. Câștigătoare a licitației organizate de Administrația Domeniului Public Oradea a fost desemnată firma Pro-Arh, termenul de finalizare și predare a proiectului fiind de 60 de zile de la semnarea contractului.

Parcarea ce va fi constuită pe locul fostei baze sportive Voința va avea 340 de locuri, din care 325 locuri auto, șase locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte nouă pentru motociclete. Este vorba despre o suprafață desfășurată de 8.319 mp, pe care va fi ridicată parcarea propriu-zisă, precum și o clădire administrativă.

Terenul pe care urmează a fi construită parcarea este situat într-o zonă accesibilă traficului rutier, într-un permitru delimitat de arterele majore de circulație de pe străzile Roman Ciorogariu, George Barițiu, Moscovei și Academiei, cu acces dinspre str. George Barițiu. Scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea condițiilor de parcare a autoturismelor din zona centrală a Oradiei și constituie parte din programul privind construirea de parcări supraterane și subterane în zona instituțiilor publice din zona centrală a orașului.

“Prin acest proiect se dorește eliberarea de mașini a carosabilului din zona centrală a Oradiei, respectiv redarea trotuarului pietonilor”, precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.
Suma ce va fi achitată pentru realizarea proiectului se ridică la 350.000 lei, valoarea estimată a licitației fiind de 400.000 lei.

Loredana Buz

Foto: adevarul.ro

Distribuie informația
Alte știri