S-a stabilit calendarul simularilor evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru liceenii din anii terminale

Vor începe, pentru toti, pe 13 martie cu proba scrisă la limba și literatura română. Elevii aparținând minorităților naționale vor da o zi mai tarziu proba la limba și literatura maternă. Pe 15 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat. Pe 17 martie, doar elevii claselor a XII-a vor fi testati la proba la alegere a profilului și specializării.

Potrivit calendarului, toate rezultatele se vor afișa pe 31 martie. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate cu fiecare elev in parte.

Conform Inspectoratului Școlar Județean, în Bihor vor participa la simularea de la Evaluarea Națională din martie aproximativ 5.400 de elevi din clasele a VIII-a, iar la cea de la Bacalaureat în jur de 5.600 de liceeni din clasele a XI-a și circa 5.000 de elevi din clasele a XII-a.

Distribuie informația
Alte știri