S-a stins Dumitru Radu Popescu, unul dintre cei mai importanți prozatori ai României! Drum lin spre academiile cerești!

Foto: cotidianul.ro

A încetat din viață Dumitru Radu Popescu, unul dintre cei mai importanți prozatori ai României. Scriitorul s-a născut la 18 august 1935, în judeţul Bihor. A urmat cursurile liceului în Oradea, iar în 1953 a devenit student la Medicină, în Cluj-Napoca, pe care a abandonat-o în anul trei pentru a deveni corector la revista „Steaua din Cluj”. În paralel, Dumitru Radu Popescu s-a înscris la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii din Cluj-Napoca, pe care a şi absolvit-o în anul 1961. S-a stins din viață luni, pe data de 2 ianuarie, la vârsta de 87 de ani. Anunțul trist a fost făcut de scriitorul Radu Feldman Alexandru pe una dintre rețelele sociale.

Anunțul morții acestuia a fost făcut de scriitorul Radu Feldman Alexandru.

”ACEST ÎNGER TRIST”…Azi, 2.01.23, ora 04.30, a părăsit această lume tristă acad. DUMITRU RADU POPESCU (D. R. P.) unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogățit cu o operă monumentală, de o valoare excepțională: proză, teatru, poezie, critică literară. Și-a trăit viața într-o desăvârșită onestitate. A fost un coleg și un prieten ireproșabil. Durerea e prea mare și cuvintele sunt prea sărace pentru a cuteza acum, și în acest loc, evocarea binemeritată. Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i dea liniștea de care atât de multă vreme a fost vitregit” a scris pe profilul personal de Facebook fostul senator Radu F. Alexandru.

Dumitru Radu Popescu a fost scriitor, dramaturg, scenarist de film, membru titular al Academiei Române. De asemenea, acesta a fost membru supleant în CC al PCR din 1968 și deputat în Marea Adunare Națională din 1975. Dumitru Radu Popescu avea 87 de ani. 

Distribuie informația
Alte știri