S-a terminat asfaltarea unui drum județean din Bihor/ Foto

Lucrările de modernizare pe Drumul Județean 797A, între Bicaciu și Ianoșda, în comunele Gepiu și Mădăras, au fost finalizate. Astăzi, 16 august, Consiliul Județean Bihor a recepționat proiectul.

Drumul dintre cele două localități era pietruit și nu prezenta siguranță pentru traficul rutier. Practic, prin acest proiect s-a asfaltat tronsonul dintre Bicaciu și Ianoșda. Drumul are o lățime de 6 metri și este prevăzut cu două benzi de circulație, câte una pe sens.


Lucrările la obiectivul de investiții „Modernizare DJ 797A Bicaciu – Ianoșda, km 2+993 – 8+321,88, L= 5,223.88 km, județul Bihor” au fost realizate de firma SC Dumexim SRL. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 11,5 milioane lei, cu TVA.


Pentru îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei şi a confortului, curbele au fost supraînălţate şi supralărgite conform standardelor în vigoare (STAS 863/85). Viteza de proiectare a drumului este de 40 km/h. Toate pantele transversale pe carosabil s-au proiectat cu valoarea de 2,5% în acoperiş sau pantă unică, aşa încât să se coreleze toate elementele stradale existente şi să se asigure scurgerea şi evacuarea apelor spre rigolele existente.

Distribuie informația
Alte știri