S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurii ocolitoare a localității Oșorhei

Distribuie pentru prietenii tăi:

În ședința Consiliului Local de azi, 10 septembrie, s-a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici rezultați din SF pentru scenariul 1 recomandat de proiectant pentru coridorul de expropiere aferent lucrării de utilitate publică de interes local pentru realizarea obiectivului de investiție ”Centura ocolitoare a localității Oșorhei, județul Bihor”.

Centura va avea o lungime de 5,8 km și are o valoare estimată de 11,7 milioane de euro plus TVA. Va ocoli localitatea Oșorhei, cum se merge dinspre Oradea înspre Cluj, pe partea dreaptă a liniei de cale ferată care leagă Oradea de Cluj Napoca, având și un nod rutier la Alparea – Copăcel.

Investiția presupune realizarea unui drum de 1367 m, 2 intersecții, o trecere peste nivel cu calea ferată, patru podețe, realizarea unui zid de sprijin de beton armat de 105 m și montarea a 80 de stâlpi de iluminat.

Durata de execuție a lucrării este de 18 luni, din care 2 luni proiectarea și 16 luni execuția.   

Această centură reprezintă o alternativă la DN 1 Oradea – Cluj, degrevând comuna Oșorhei de congestionarea traficului în interiorul localității Oșorhei și prin asta de blocajele atât de frecvente în localitate.                    

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri