S-au finalizat lucrările la noul compartiment de radiologie şi neuroradiologie intervenţională, la Spitalul Județean Oradea

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, anunţă, sâmbătă seară, s-au finalizat lucrările lucrările la noul compartiment de radiologie şi neuroradiologie intervenţională. Noul proiect pregătit de Spitalul Județean este rezultatul unui parteneriat cu Primăria Oradea, Consiliul Județean Bihor și Ministerul Sănătății.

Anul trecut s-au realizat lucrările de construcție ale spațiului. Aceste lucrări,în valoare de 4 milioane lei au fost realizate din bugetul Spitalului Județean.
Dotarea de ultimă generație este compusă dintr-un aparat angio-CT și un angiograf biplan.

Aparatul angio-CT, în valoare de 8 milioane de lei, este finanțat din fonduri europene. Finanțarea face parte din proiectul integrat pe sănătate în județ, de 9,4 milioane de euro, pe care Consiliul Județean Bihor l-a câștigat din programul transfrontalier 2014 – 2020.

Jumătate din această sumă este alocată pentru dotarea Spitalului Județean, iar Primăria Oradea, în calitate de partener, derulează procedurile de achiziție.
Cealaltă jumătate este alocată dotărilor pentru spitalele din județ, pentru sistemul de urgență și pentru medicină.

Angiograful biplan, în valoare de 9,4 milioane de lei, este finanțat de Ministerul Sănătății – 8,4 milioane de lei și de Primăria Oradea – 1 milion de lei.

Celelalte dotări necesare, în valoare de 1 milion lei, au fost finanțate din fondurile spitalului.

Noile aparate vor permite intervențiile rapide și salvatoare de vieți în accidentele vasculare cerebrale. Pentru aceste operații spitalul se bazează pe o echipă de medici profesioniști.

Având în vedere că finanțarea operațiilor nu este cuprinsă în programele de sănătate, iar noul compartiment are nevoie de o perioadă de funcționare pentru a-și certifica activitatea, Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor vor asigura bugetul necesar pentru achiziționarea materialelor și consumabilelor.

Pentru noi, modernizarea și dotarea spitalelor din Oradea și județul Bihor este o prioritate, urmărind să avem servicii de sănătate cât mai bune.

Mulțumesc domnului ministru Alexandru Rafila pentru cofinanțarea asigurată de Ministerul Sănătății și echipelor conduse de directorul spitalului, domnul Gheorghe Carp și de domnul primar, Florin Birta, pentru finalizarea acestui nou proiect, a scris Ilie Bolojan pe Facebook.

Distribuie informația
Alte știri