S-au montat primele grinzi la noul pod peste pârâul Peța

Lucrările începute în februarie la noul pod peste Pârâul Peța avansează cu rapiditate, astăzi fiind montate primele șase grinzi, fiecare cu o lungime de 16 m.

„În total vor fi 12 grinzi, ultimele șase urmând să fie montate în cursul zilei de mâine. După această etapă va urma montarea armăturilor, betonarea plăcii, realizarea hidroizolației, lucrările de protecție a hidroizolației, iar în final așternerea celor două straturi de asfalt. Noul pod va lega strada Radu Enescu și strada Trotușului, asigurând atât legătura auto, cât și cea pietonală și a bicicliștilor între cele două zone. Astfel, circulația în zonă va fi mult ușurată prin realizarea acestei legături, locuitorii din această parte a cartierului Ioşia având posibilitatea să ajungă prin cartierul Veteranilor spre Sântandrei”, a precizat primarul Florin Birta.

Lungimea efectivă a traseului nou creat între strada Radu Enescu și strada Trotușului este de 109 m, din care aproape 17 m reprezintă lungimea podului, iar 92 m este lungimea străzii nou create.

Lucrările sunt executate de PORR CONSTRUCT S.R.L și presupun următoarele etape: lucrări de terasamente; de demolare și desfacere construcții existente (trotuare și accese existente); execuția trotuarelor; realizare pod, lucrări de amenajare a albiei; lucrări de siguranța circulației (marcaje, indicatoare rutiere, parapet metalic); lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale prin intermediul canalizări pluviale; lucrări de consolidare a rampelor și de amenajare și aducere la starea inițială a terenului.

Prin proiect se va realiza și iluminatul stradal cu corpuri de iluminat cu LED pe toată lungimea podului și a traseului nou creat.

Elementele geometrice ale străzii care definesc dimensiunile drumului în profil transversal sunt: platformă drum: 12,00 – 13,80 m; parte carosabilă: 7,00 m, pista de biciclete și trotuare 1×1,50 m.

Prețul contractului de lucrări este de 2.147.778,77 lei fără TVA (proiect+execuție). În ceea ce privește structura podului, acesta va fi realizat din grinzi prefabricate pe infrastructură din beton armat.

Distribuie informația
Alte știri