S-au montat primele grinzi la viaductele de pe Centura Beiuș

Constructorii au început din această săptămână montarea primelor grinzi la viaductele de pe Centura Beiuș, peste râul Crișul Negru. Primele grinzi au fost montate la viaductul dinspre Pocola. Lucrările au ajuns astfel la un stadiu fizic de peste 40%.

Trebuie montate în total 108 grinzi, la cele 27 de deschideri între pilonii celor 2 viaducte peste Crișul Negru și a celor 3 pasaje rutiere supraterane ale centurii. Constructorii își propun să monteze cel puțin 12 în fiecare săptămână, în așa fel încât până la sfârșitul anului toate grinzile să fie montate. În paralel cu transportul grinzilor în șantier și cu montarea acestora, se vor realiza armăturile și se va turna placa de beton ce va rigidiza grinzile. Până la sfârșitul lunii ianuarie, anul viitor, aceste lucrări vor fi terminate„, spune președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Centura Beiuș va avea o lungime totală de 9,33 de kilometri și este compusă din două tronsoane. Primul, cu lungimea de 7,3 kilometri, începe din DN76, traversează Crișul Negru și Drumul Comunal 231, ocolind Beiușul la vest. Apoi trece peste calea ferată și Crișul Negru și revine în DN76 printr-o curbă la dreapta. Al doilea tronson are o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani. Va face legătura între primul sector al centurii și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd și va asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș.

Constructorii sunt: Etapa I: Drum Asfalt (Lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt (valoare contract: 269.464.711,29 lei, fără TVA) și Etapa II: Drum Asfalt (Leader) și Ile Viorel Construct (valoare contract: 15.589.851,59 lei, fără TVA).

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri