S-au publicat rezultatele admiterii la liceu. S-a intrat si cu nota 2

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a a avut loc ieri. Doar 11 elevi nu au fost admisi, desi unii dintre ei au avut medii apropiate de 7 insa nu au completat suficiente optiuni.

Cei mai buni dintre ceilalti 3244 de elevi repartizati, adica cei 16 care au obtinut nota maxima la Evaluarea Nationala au ales sa invete la 3 licee din Oradea: Colegiile Nationale Emanuil Gojdu si Mihai Eminescu respectiv Liceul Onisifor Ghibu.De altfel, la aceste scoli mediile de admitere au fost extrem de mari. La Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, ultima medie de admitere a fost 8,16, la Eminescu – 8,13 iar la Ghibu 7,53.

Pe de alta parte, cu cele mai mici medii s-a intrat la Colegiile tehnice sau Liceele tehnologice. Astfel, ultima medie de admitere, 1.99 este la COLEGIUL TEHNIC „UNIREA” ȘTEI. Cu 2.04 s-a intrat la LICEUL TEHNOLOGIC ŞUNCUIUŞ iar cu 2.06 la LICEUL TEORETIC NR.1 BRATCA.

Cea de-a doua repartizare absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare, utilizând aplicaţia informatică centralizată, va avea loc pe 7 septembrie.

Distribuie informația
Alte știri