„Să implementăm un mediu de muncă sigur și sănătos”, simpozion la sediul ITM Bihor

INSPECTORATUL  TERITORIAL  DE  MUNCĂ  BIHOR a organizat în data de 04.05.2023, ora 10.00, la sediul din Oradea, str. Calea Armatei Române, nr. 1 B, simpozionul cu tema „Să implementăm un mediu de muncă sigur și sănătos”, în cadrul Zilei Internaționale a Securităţii şi Sănătăţii în muncă 2023, la care au participat angajatori, reprezentanţi ai acestora, serviciile externe de prevenire şi protecţie şi alte entităţi implicate în activităţile specifice de securitate şi sănătate în muncă.

Ziua mondială a securității și sănătății în muncă este organizată anual pe 28 aprilie de Organizația Internațională a Muncii (OIM), iar ediția din acest an pledează pentru un mediu de lucru sigur și sănătos ca principiu și drept fundamental la locul de muncă.

În cadrul EU-OSHA, această celebrare se înscrie în principiul numărul 10 din Pilonul european al drepturilor sociale. Evenimentul recunoaște că existența unui mediu de lucru sănătos, sigur și bine adaptat este esențial pentru realizarea unei Europe sociale puternice, echitabile și favorabile incluziunii.

Dezvoltarea unei culturi a prevenției în toate întreprinderile din Europa și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru fiecare lucrător sunt esențiale pentru ca locurile de muncă să devină mai sigure și mai productive.

Distribuie informația
Alte știri