SCANDAL – Primarul din Popesti a blocat masinile care transportau carbune la CET Oradea

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 8.00, Dorin Curtean, primarul din Popești a adus mașina de pompieri din curtea primăriei și a blocat accesul de la Gară spre DJ 191, a întregului convoi de autobasculante pline cu cărbune ce trebuie livrat către CET-ul din Oradea.

Revolta primarului a survenit după ce administratorul firmei Redalaj, Ioan Blidaru, care livrează cărbunele pentru CET-ul din Oradea nu a pietrui drumurile care dau în DJ 191. ”Pe o lungime de 7 km tot drumul județean e plin de noroi. De 8 ani e aceeași situație, dar de un an e mai rău. Am avut o înțelegere cu domnul Ioan Blidar, de la firma Redalaj să pietruiască drumurile pe care le folosește. Nu s-a ținut de cuvânt”, povestește primarul Dorin Curtea.

În concluzie, în jurul orei 8.00, mașina de pompieri din curtea Primăriei a fost adusă în localitatea Bistra, blocând camioanele care urmau să pătrundă pe drumul județean. Alți 200 de localnici s-au solidarizat cu primarul lor. ”Am adus mașina de pompieri de la Primărie, în jurul orei 8.00. Am permis doar ca mașinile să se întoarcă în gara Popești, să descarce cărbunele și să vină încărcate cu piatră pentru a pietrui drumurile”, a mai precizat primarul din Popești. Într-o zi 35 de basculante fac câte 15 curse.

Stănel Nicula, administratorul CET-ului a declarat că are o rezervă de 30.000 de tone, care permite o funcționare a CET timp de zece zile

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri