Şahiştii de la Electrofor 1 din Oradea au caştigat detaşat turneul de la Békéscsaba

Electrofor 1 şi Electrofor 2, au participat la tradiţionalul turneu internaţional de şah de la Békéscsaba, desfăşurat cu prilejul Sărbătorii Cârnaţului.

Competitia, ce a reunit 28 de echipe, s-a ridicat la un nivel valoric remarcabil. Formaţia Eectrofor 1 Oradea, alcătuită din Balog Imre (mare maestru), Gabriel Grecescu (maestru internaţional), Alexandru Stanciu şi Dan Raţ (ambii maeştri FIDE), a câştigat detaşat turneul, cu un total de 29 de puncte, urmată de Vados Arad şi Debreceni Sakkbarátok, ambele cu câte 24 de puncte.

Cea de-a doua echipă orădeană din concurs, Electrofor 2, a avut de asemenea evoluţii meritorii, clasându-se pe locul 6. Electrofor 2 a fost alcătuită din Lavinel Cruceru, Csilcser László (ambii candidaţi maestru), Marius Paul (categoria I), şi Gheorghe Creţ (categoria II).

Şahiştii orădeni au ocupat locuri fruntaşe şi în clasamentele pe mese. Astfel, Balog Imre s-a clasat pe locul 1 dintre concurenţii la masa 1, cu 7,5 puncte din 9 posibile, Gabriel Grecescu s-a situat pe locul 1 la masa 2, cu 8/9 puncte, Dan Raţ a ocupat locul 1 la masa 4, cu 8/9 puncte, iar Csilcser László a ocupat locul 3 la masa 3, cu 6,5/9 puncte.

Distribuie informația
Alte știri