Salariu minim brut de 3.000 de lei pentru angajaţii din construcţii

Un acord între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor Societăţiilor din Construcţii, care are scopul să susţină dezvoltarea sectorului construcţiilor în România, a fost aprobat joi, prin memorandum, în şedinţa solemnă a Executivului, desfăşurată la Alba Iulia, potrivit unui comunicat de presă. Sectorul va fi declarat sector prioritar, de importanţă naţională pentru economia românească, in următorii 10 ani, conform acestui memorandum.

În plus, va fi introdusă certificarea profesională făcută de un organism de certificare neutru, alcătuit din membri ai organizaţiilor patronale reprezentative, organizaţiilor profesionale, instituţiilor de învăţământ şi specialiştii din domeniu.

O altă măsură va consta în introducerea obligativităţii de acordare a avansului pentru contracte de lucrări în procent de 30%, în special pentru cele din fonduri europene şi pentru contractele de interes naţional, şi restituirea acestuia prin reduceri procentuale la fiecare factură, până la finalizarea proiectului.


Distribuie informația

Alte știri