Salariul mediu net din martie: 3547 lei. Cei mai bine plătiți salariați, IT-ișii

Salariul mediu net a fost în martie de 3547 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 182 lei (+5,4%).

Cele mai mari salarii nete s-au luat în IT&C (8876 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1751 lei), a transmis joi Statistica. În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale salariului net faţă de luna precedentă în învăţământ (+4,9% ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice), în administraţie publică (+0,9%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (+0,3%), mai arată datele INS.

Comparativ cu luna martiea anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7%.

În luna martie 2021, în majoritatea activităţilor din sectorul economic , nivelul câştigului salarial mediu net a crescut ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, al 13-lea salariu, pentru performanţe deosebite ori pentru sărbătorile de Paşte), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net s-au datorat reluării activităţii anumitor agenţi economici, realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte).

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri