Săli de evenimente și un ansamblu hotelier se vor construi pe Calea Aradului din Oradea

În ultima ședință a Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului au fost analizate 54 de lucrări, din care 20 în comisia mare CMUAT și 34 în subcomisia operativă. Unele au vizat realizarea de săli de evenimente dar si un ansamblu hotelier.

SC Viladina Construcții SRL a solicitat aviz de oportunitate pentru o construcție mixtă, cu 2 săli de evenimente și unități de cazare, amenajare și creare accese și împrejmuire pe Calea Aradului din Oradea. Propunerea prevede amplasarea unui corp de clădire cu 2 săli de evenimente și 20 de unități de cazare.

Terenul face parte din intravilanul municipiului Oradea, având ca folosință actuală un teren arabil.

Proiectul propune amplasarea unui corp de clădire care va cuprinde 2 săli de evenimente pentru 200, respectiv 400 de persoane și 20 de unități de cazare, alei de circulație în incintă, 142 locuri de parcare, spații verzi cu păstrarea reglementărilor la care se supune în prezent parcela studiată. Suprafața terenului este de 13.645 metri pătrați, suprafața construită propusă este de 2.350 metri pătrați,  iar suprafața desfășurată propusă este de 3.150 metri pătrați.

„Terenul se află în zona funcțională UET, fiind necesară urbanizarea sa pentru a deveni construibil, iar avizul de oportunitate a fost necesar pentru demararea unei documentații de tip PUZ de urbanizare”, a precizat arhitectul-şef al Primăriei Oradea, Radu Fortiş.

Tot pe Calea Aradului, la nr 127/A și 127/A1, se va construi un ansamblu hotelier. În acest sens, Sc Archistuff Studio SRL a solicitat aviz CMUAT pentru construirea unei săli de evenimente și unități de cazare. Înălțimea maximă nu va depăși 28 de metri, regimul de înălțime fiind de 1-3S+P+5+1R/M.

Planul Urbanistic Zonal prevede două etape. Etapa 1 a fost reglementată în documentația depusă pentru ședința din data de 4 noiembrie, iar etapa 2 urmează să fie studiată printr-un nou PUZ, într-o etapă ulterioară.

Ansamblul este situat în zonă de urbanizare UET, dar se află sub incidența unui PUZ aprobat anterior. 

Distribuie informația
Alte știri