Salina Praid se redeschide, la aproape două luni după ce a fost inundată calea de acces

Foto: ziarharghita.ro

Salina Praid se redeschide sâmbătă după ce, în urma infiltraţiei cu apă şi nămol din luna iulie, au fost efectuate mai multe lucrări miniere specifice de punere în siguranţă a căii de acces în obiectiv.

„S-au efectuat mai multe lucrări de construcţii miniere, pentru punerea în siguranţă a căii de acces. Apoi s-a întrunit o comisie formată din specialişti de la cinci instituţii cu atribuţii, care a verificat dacă se poate demara activitatea de deschidere şi calea de acces este sigură. Comisia a dat undă verde, motiv pentru care salina îşi va redeschide porţile mâine (sâmbătă – n.r.)”, a declarat directorul salinei, Seprodi Zoltan.

Acesta a precizat că pierderile financiare suferite de salină, în cele aproximativ două luni cât a fost închisă, sunt substanţiale, dar mai importantă este siguranţa turiştilor.

Conform informaţiilor postate pe pagina de Facebook a bazei de tratament, programul salinei va fi de la 8,00 la 16,00 ultima coborâre în subteran fiind la ora 14,30.

Datele statistice arată că aproximativ 200.000 de persoane coboară în subteran în luna august, existând zile în care se înregistrează şi câte şase sau şapte mii de vizitatori la salina Praid.

În data de 23 iulie, în galeria de coastă, prin care intră autobuzele în subteran, a apărut o infiltraţie abundentă cu apă şi nămol, motiv pentru care a fost oprit accesul în salină. Cei aproximativ 1.000 de turişti aflaţi în subteran au ieşit la suprafaţă cu ajutorul a patru jandarmi, fără să se înregistreze probleme deosebite.

Conducerea salinei a căutat imediat soluţii pentru rezolvarea problemei, echipe specializate de proiectanţi şi constructori lucrând pentru punerea în siguranţă a căii de circulaţie.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri