Salontani la Mondialele de Fotbal-Tenis

Nu mai puţin de nouă jucători seniori şi juniori formaţi la CS Tengo Salonta au fost convocaţi în lotul reprezentativei României la fotbal-tenis, care în perioada 29 noiembrie – 5 decembrie participă la Campionatul Mondial de seniori (masculin, feminin și mixt), U21 (masculin și mixt), respectiv juniori.

Selecţionerul Frederico Tavares, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene, mizează la Mondialele de seniori găzduite de oraşul Alanya (Turcia) pe cei trei jucători (Darius Nagy, Alex Sorean Vasile Sorean), care în acest an au devenit campioni naţionali evoluând pentru CSM Slatina, dar şi pe Andreea Neag (Tengo).

Alţi cinci componenţi ai CS Tengo Salonta vor participa la competiţia rezervată categoriilor de tineret şi juniori. Mark Bence şi Norbert Lăzău fac parte din echipa naţională U21, în timp ce Halász Dániel, David Suciu şi Kádár Imre vor evolua la competiţia rezervată juniorilor.

Alături de România, alte 15 reprezentative naţionale, Franța, Danemarca, Ungaria, Italia, Moldova, Slovacia, Azerbaidjan, Irak, Algeria, SUA, Mexic, Turcia, Pakistan, Albania și Cipru de Nord, evoluează în Turcia pentru câştigarea medaliilor puse în joc.

„Este o onoare pentru clubul nostru că dă un număr însemnat de jucători pentru lotul naţional, care are ca obiectiv titlul mondial la competiţia din Turcia. Cu toate că acest an a fost unul greu pentru noi, mai ales din cauza bugetului mic pe care l-am avut, faptul că vom fi reprezentaţi la Mondiale, confirmă munca şi seriozitatea jucătorilor care practică fotbal-tenisul în cadrul CS Tengo şi reprezintă municipiul Salonta şi judeţul Bihor la cea mai importantă competiţie mondială”. -Vasile Sorean sr., antrenorul şi preşedintele CS Tengo Salonta.

La precedentul Campionat Mondial, care a avut loc la Izvorani anul trecut, cu un an întârziere din cauza pandemiei de coronavirus, românii au cucerit 11 medalii de aur, în timp ce la Campionatul European de fotbal-tenis, care s-a disputat tot în Alanya, în perioada 29 martie – 5 aprilie 2022, naționala României a câştigat 13 medalii de aur, din 13 posibile.
Fotbal-tenis este un sport combinat, cu reguli din fotbal şi tenis şi se practică în lume de mai bine de o jumătate de secol.

Distribuie informația
Alte știri