Salontanii, campioni pentru a treia oară la fotbal-tenis

Odată cu disputarea turneului de play-off de la Târgu Mureş (7 octombrie 2023), a căzut cortina peste ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Fotbal-Tenis. Bazându-se pe aportul celor patru jucători salontani de la CS Tengo, CSM Slatina şi-a păstrat titlul cucerit în 2022, ajungând la trei trofee consecutive naţionale.

Jocurile rundei finale au fost găzduite de sala Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureş, aliniind la start, cele mai bune cinci formaţii din întrecerea organizată de Federaţia Română de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene. După ce la etapa de la Alexandria şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul pe probe, dar şi în ierarhia generală, CSM Slatina a avut un parcurs aproape perfect şi la turneul final, asigurându-şi primul loc încă înainte de disputarea meciurilor de triplu.

Echipa formată din Alex Sorean, Nagy Darius, Halász Dániel, Vasile Sorean jr. şi slătineanul Sebastian Jecu a obţinut victorii pe linie la simplu şi la dublu, învingând atât principala rivală, Proactiv Târgovişte, cât şi formaţiile Comexim Lupeni, CS UNEFS Bucureşti şi CSM Alexandria. Deja campioni înainte de meciurile de triplu, slătinenii au învins echipa din Lupeni, Bucureşti, dar şi pe salontani de la Tengo (calificaţi în play-off la aceaastă probă), iar ultimul meci al sezonului cu Proactiv nu a mai avut miză pentru ei. A ieşit un spectacol sportiv agreabil care a fost câştigat în final de dâmboviţeni cu scorul de 2-1 (13-11, 7-11, 11-9).

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Frederico Da Luz Tavares, preşedintele Federaţia Română de Fotbal-Tenis. Pe lângă trofeele şi medaliile acordate formaţiilor clasate pe podium la cele trei probe şi la general, au fost desemnaţi şi cei mai buni jucători ai sezonului 2023. Au fost recompensat Varo Norbert (Proactiv Târgovişte,cel mai bun apărător), Marius Stoenică (Comexim Lupeni, cei la prolific jucător), respectiv Alex Sorean (CSM Slatina, de cel mai complet jucător din campionat).

„Analizând rezultatele obţinute, e clar că am fost nu doar cea mai bună echipă din campionat, ci şi cea mai constantă. Ne bucurăm, că prin aportul celor patru jucători salontani, am obţinut al treilea titlu naţional pentru CSM Slatina. E o senzaţie stranie să obţii primul loc, jucând pentru alt oraş, dar trebuie să fim realişti şi să recunoaştem, că, cel puţin din punct de vedere al susţinerii financiare, o asemenea performanţă nu ar fi post posibilă pentru Salonta, cel puţin la ora actuală. Ne onorează faptul că cel mai complet jucător al campionatului intern a fost ales salontanul Alex Sorean”, a precizat Vasile Sorean, preşedintele clubului Tengo care este şi antrenorul formaţiei campioane.

Municipiul bihorean a fost reprezentată în campionat de echipa Tengo, care a încheiat sezonul pe locul cinci la triplu şi pe şase în celelalte două probe (simplu şi dublu), respectiv la general. Lotul CS Tengo a fost format din jucătorii: Marc Bence, Lăzău Norbert, Suciu David, Bagosi István şi Ilyés Gergő.

Clubul bihorean şi-a mai trecut în palmares şi o medalie de bronz la senioare (Andreea Neag, Mădălina Istrate şi Andreea Banyai), dar şi două participări în campionatele de juniori I şi II.

Toate meciurile se pot revedea pe canalul oficial de YouTube al Federației Române de Fotbal-Tenis.

Distribuie informația
Alte știri