Salvamantiștii bihoreni refac traseul Via Ferrata „Peretele Zânelor” din Vadu Crișului

Salvamantiștii bihoreni refac traseul Via Ferrata „Peretele Zânelor” din Vadu Crișului. Asta dupa ce, miercuri, 18 octombrie, în urma unei sesizari, au constatat furtul a peste 15 metri de cablu metalic, împreună cu amaraje și piulițe.

Pentru ca turiștii sa circule prin zone sigure, mai ales ca vremea e frumoasă, salvamontiștii bihoreni trec vineri, 20 octombrie la acțiune. Vor lucra la reamenajarea porțiunii lăsate fără cablu. Nu e prima dată cand fac acest lucru.

„Cu patru ani în urmă, s-a vandalizat Via Ferrata de la Şuncuiuș, cu doi ani în urmă s-a furat o bucată de circa 30 de metri de lanț – una din balustradele de pe traseul de acces de la Vadu Crișului la Peșteră. După ce fapta s-a anunțat la Poliție și Primărie, sectoarele respective au fost remontate de către salvatorii montani ai Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor. Aproximativ în aceeași perioadă, au fost furați mai mulți stâlpi de marcaj din zona Stâna de Vale, problemă semnalată Jandarmeriei. A urmat o perioadă de normalitate, fără vandalizări”, se arată în comunicatul de presă al Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Distribuie informația
Alte știri