Salvamont: 34 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore. Una a fost din Bihor

Foto: facebook/Salvamont Romania

Salvamontiştii au recuperat de pe munte 34 de persoane în ultimele 24 de ore, 18 dintre acestea fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 33 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, anunţă sâmbătă dimineaţă Dispeceratul Naţional Salvamont.

Cele mai multe apeluri, 9, au fost primite de Salvamont Municipiul Braşov. alte 6 apeluri au fost pentru Salvamont Sinaia, iar 4 au fost pentru Salvamont Voineasa. Salvamont Caraş Severin – Muntele Mic şi Salvamont Gorj au primit câte 3 apeluri, iar salvamontiştii din Lupeni şi Borşa au primit câte două solicitări de ajutor, în timp ce câte un apel a fost primit la serviciile Salvamont din Bihor, Maramureş, Hunedoara şi Satu Mare.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 34 de persoane. Dintre acestea 18 persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.S-au primit şi 34 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, precizează Dispeceratul Naţional Salvamont.

Distribuie informația
Alte știri