Salvamont: 41 de persoane, coborâte de pe munte în ultimele 24 de ore. 19 au ajuns la spital dar una a decedat

Foto: Salvamont/Facebook.com

Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă miercuri că în ultimele 24 de ore au fost primite 37 de apeluri prin care era solicitată intervenţia de urgenţă, 41 de persoane fiind coborâte de pe munte. dintre acestea, 19 au necesitat transport la spital. O persoană a decedat.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 37 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, transmite dispeceratul.

Cele mai multe apeluri, 10, au fost pentru Salvamont Municipiul Braşov,  6 apeluri pentru Salvamont Voineasa, câte 3 pentru Salvamont Lupeni, Prahova şi Alba, câte 2 pentru Salvamont Predeal, Caraş-Severin – Muntele Mic, Gorj şi câte un apel pentur Salvamont Bacău, Argeş. Sinaia, Maramureş, Bihor şi Harghita.

”Dintre acestea, 19 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Din păcate o persoană a decedat şi a fost predată la Serviciul IML. S-au primit şi 33 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, precizează salvamontiştii.

Distribuie informația
Alte știri