Salvamont: 65 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore. 23 au ajuns la spital

Foto: facebook/Salvamont Romania

65 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de către salvamontişti, 23 dintre acestea fiind transportate la spital, anunţă, joi, Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe, în număr de zece, au fost primite de către Salvamont Voineasa, urmând Salvamont Prahova, cu nouă apeluri, şi Salvamont Lupeni, cu şapte apeluri.

„Din nou, o zi cu foarte multe intervenţii pentru salvamontiştii din întreagă ţară, fapt ce ne determină să vă îndemnăm la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi să fiţi alături de echipele Salvamont în campania de reducere a numărului de accidente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 65 de persoane. Dintre acestea, 23 au fost predate serviciului de ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit şi 34 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, menţionează reprezentanţii Salvamont în postare.

Distribuie informația
Alte știri