Salvamont Salvaspeo Bihor: Nu se recomandă parcurgerea traseelor turistice care au sectoare acvatice dificile în caz de viitură şi a unor peşteri

foto/ facebook Salvamont Bihor

Reprezentanţii Salvamont Salvaspeo Bihor au arătat, miercuri, că, având în vedere cantităţile de apă căzute în ultima perioadă şi faptul că în continuare se aşteaptă precipitaţii însemnate, nu recomandă parcurgerea traseelor turistice care au sectoare acvatice dificile în caz de viitură, precum Cheile Galbenei, Cetaţile Rădesei, Cetăţile Ponorului, şi nici a unor peşteri active în care anumite porţiuni se pot inunda.

Datorită cantităţilor de apă căzute in ultima perioadă si ţinând cont de faptul ca in continuare se aşteaptă precipitaţii însemnate vă atragem atenţia asupra următoarelor aspecte:
• Nu recomandăm parcurgerea traseelor turistice care au sectoare acvatice dificile în caz de viitură ca de exemplu Cheile Galbenei, Cetaţile Rădesei, Cetăţile Ponorului etc.
• Nu recomandăm parcurgerea unor peşteri active în care anumite porţiuni se pot inunda.
• Atragem atenţia practicanţilor de rafting – kayaking cat şi persoanelor juridice care organizează astfel de programe că pe Crişul Pietros momentan accesul este interzis iar după ce trece viitura trebuie verificată valea foarte atent înainte de parcurgere.

Pe Crişul Repede, azi nivelul este foarte mare, cu doar zece cm sub limita peste care nu se mai recomandă accesul turiştilor/clienţilor.

Este foarte important sa verificati nivelul apei la staţia de măsurare de la intrarea în defileul dinspre Vadu Crişului şi să alegeţi sectorul de traseu în funcţie de pregătire şi experienţă. Folosiţi echipament corespunzător şi nu ezitaţi să apelaţ la serviciile unor ghizi calificaţi.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri