Salvamont: Virusul nu a dispărut și o să îl ducem cu noi și pe munte

Salvamontul din România face precizări cu privire la deplasările în zona montană în perioada de pandemie, după ce ministrul de Interne Marcel Vela a spus că românii vor putea să meargă la munte pentru drumeții sau alpinism.

Într-un mesaj pe Facebook, salvamontul îndeamnă la prudență și la respectarea tuturor regulilor de siguranță specifice pentru activitățile montane dar și precauțiilor legate de coronavirus.

„Virusul rămâne o problemă, nu a dispărut și o să îl ducem cu noi și pe munte”, se arată în postarea de pe Facebook.

Recomandările noastre sunt :

Reporniți ușor, alegeți trasee de grad de dificultate mai mic și cu cât mai puține necunoscute.

Faceți o planificare cât mai bună a excursiei, comunicați intențiile dumneavoastră și timpul estimat pentru excursie celor din familie, prietenilor sau Salvamont-ului.

Activați pe telefon aplicația Salvamont-Vodafone, luați cu dumneavoastră un acumulator de rezervă și tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranță.

Atenție la animalele sălbatice, în această primă perioadă nu sunt obișnuite cu prezența noastră pe munte și nu știm cum pot reacționa.

Evitați excursiile care necesită camparea la cort sau în refugii peste noapte precum și aglomerările la sursele de apă sau toaletele din zonele de campare.

Măsurați-vă temperatura înainte de a pleca si, evident, sa nu plecați dacă depășiți valorile normale, luați la voi mai multe măști, soluție igienizantă personală pe baza de alcool și o plasă pentru gunoi în care să puneți și măștile folosite.

Alte știri