„Salvatorii din pasiune”, sărbătoriți de pompierii bihoreni

În fiecare an, în data de 5 decembrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Voluntarilor, iar în semn de apreciere a eforturilor și contribuțiilor voluntarilor la nivelul comunităților, ISU Bihor organizează în această săptămână, Gala Salvatorilor din Pasiune.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) se desfășoară, începând din anul 2016, programul de voluntariat „Salvator din pasiune”. În cadrul acestui program,pompierii bihoreni instruiesc persoanele dornice de implicare civică, susținând și valorificând activitățile de voluntariat, materializate în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

În județul Bihor, peste 180 de persoane s-au înscris în programul “Salvator din Pasiune”, manifestându-și dorința de a se alătura echipajelor de stingere și de pompieri paramedici, în misiunile de protejare și salvare a vieților și bunurilor oamenilor. Din luna ianuarie 2023, până în prezent, persoanele din cadrul programului “Salvator din Pasiune”, derulat la nivelul ISU Bihor, au desfășurat aproximativ 5000 de ore de voluntariat, participând la 510 intervenții pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor calificat, precum și la activități de informare preventivă și de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență.

Voluntarii noștri au vârste cuprinse între 16 și 48 de ani și provin din diferite categorii socio-profesionale: studenți, elevi, profesori, ingineri, administratori firme, economiști, asistenți, reprezentanți vânzări, manageri etc..

Pompierii militari bihoreni le adresează mulțumiri și felicitări tuturor voluntarilor, iar în semn de apreciere pentru implicarea civică și munca depusă în folosul semenilor,  în data de 07 decembrie a.c., ISU Bihor va organiza, la sediul instituției, “Gala Salvatorilor din Pasiune”, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați și recompensați voluntarii cei mai activi din cursul acestui an.

Distribuie informația
Alte știri