Sanitas continuă protestele până când creşterea salarială cu 20% va fi îndeplinită

Liderii Federaţiei Sanitas au declarat, miercuri, că apreciază deschiderea la dialog a premierului Marcel Ciolacu în vederea găsirii de soluţii privind salarizarea din sistemul sanitar, dar nu vor renunţa la calendarul de proteste anunţat până când principala lor revendicare, de majorare a salariilor cu 20% pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate, nu va fi rezolvată de guvernanţi.

Liderul Sanitas a precizat că, joi, 250 de reprezentanţi ai federaţiei vor picheta Ministerul de Finanţe. Potrivit acestuia, premierul nu le-a avansat sindicaliştilor un calendar al posibilelor majorări de salarii în Sănătate.

Prim-vicepreşedintele Sanitas, Iulian Pope, a subliniat că federaţia sindicală este în interiorul unui calendar de proteste deja anunţat.

Potrivit acestuia, în prezent, angajaţii din Sănătate sunt salarizaţi „foarte prost”.

„Să prezentăm realitatea în ceea ce înseamnă salarizarea în sistemul sanitar, nu doar vârfuri. Majoritatea, 70 – 80% dintre lucrătorii din sistemul sanitar, primesc salarii foarte mici. (…) Fiecare categorie din sistemul sanitar merită mai mult decât este plătită astăzi. (…) În seara asta va fi constituit grupul de lucru cu reprezentanţii celor trei ministere. De mâine ne apucăm de treabă, avem întâlniri, ne uităm pe cifre, ne uităm pe tot ce înseamnă salarizare, ascultăm toate opiniile şi trebuie să găsim o soluţie pentru lucrătorii din sistemul sanitar, suntem obligaţi să facem asta”, a susţinut Pope.

Întrebaţi, dacă sunt dispuşi să renunţe la mişcările de protest în cazul în care guvernanţii le-ar oferi o creştere salarială mai mică faţă de cea revendicată, respectiv 10%, liderii sindicali au precizat că nu ar fi de acord.

„Nu, minimul este 20%, este o hotărâre a Consiliului Naţional pentru tot acest an, pentru toţi lucrătorii din sistemul sanitar, pentru toate categoriile profesionale, inclusiv personalul TESA”, a spus Iulian Pope.

Distribuie informația
Alte știri