De Crăciun, să iubim! Săptămâna carității la Filarmonica de Stat Oradea

Sentimentul de ocrotire și generozitate față de cei din jur a inspirat evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Oradea alături de Asociația New Hope, Hospice Emanuel Oradea și Asociația S.O.S. Autism Bihor de a face, pe de o parte cunoscută misiunea, valorile și misiunea acestor organizații, cât și de a crea un context favorabil carității.

Primul concert aduce în Sinagoga Neologă Sion magia violonistului Alexandru Tomescu care va concerta alături de violoncelistul Octavian Lup și orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, joi, 22 decembrie 2022, de la ora 14. Concertul este organizat la inițiativa Asociației New Hope și în parteneriat cu Hospice Emanuel Oradea, evenimentul fiind dedicat persoanelor aflate în suferință.

Evenimentul se dorește un catalizator al societății bihorene care să aline o parte din nevoile pe care persoane ce se confruntă cu diferite afecțiuni medicale le au, în special a nevoilor emoționale. Inițiativa Asociației New Hope alături de Hospice Emanuel și Filarmonica de Stat Oradea invită la unitate și speranță într-un cadru plin de iubire. Astfel, cei care doresc să participe la acest concert sunt invitați să împodobească „Bradul de Crăciun al inimilor cu dor”, aflat la prima ediție. Fiecare persoană care va face o donație către Hospice Emanuel va primi un ornament special de Crăciun, pe care îl va așeza pe „bradul memorial” din incinta Sinagogii Sion, în amintirea unei persoane dragi care nu se mai află printre noi. Accesul în Sinagona Sion va fi permis cu o oră înaintea concertului, timp în care „Bradul de Crăciun al inimilor cu dor” va fi împodobit.

Concertul de stagiune al Filarmonicii de Stat Oradea „Ajun Simfonic” programat joi, 22 decembrie 2022, de la ora 19 îl aduce la pupitrul dirijoral pe maestrul Flavius Filip, în timp ce soliști vor fi Ancuța Măslină-Pop – soprană, Nicolae Bejan -tenor și Robert Bede – tenor. Concertul reunește orchestra și corul Filarmonicii de Stat Oradea alături de care vor evolua și Corul de copii al Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu”, condus de prof. Nicoleta Țâmpu, un element de noutate fiind prezența unui narator care ne va purta pe aripile muzicii, acesta fiind Sebastian Lupu.

Concertul Ajun Simfonic va fi reluat vineri, 23 decembrie a.c., de la ora 19 și va fi dedicat carității și unității, pe lângă hrana spirituală și emoția muzicii vocal-simfonic. „Împreună alături de Asociația S.O.S. Autism Bihor” este egida sub care reluam concertul de Crăciun cu inima și gândul la persoanele afectate de Autism, încercând prin acest gest să facem cunoscută prezența și activitatea asociației S.O.S. Autism Bihor în comunitatea Bihoreană.

În cadrul acestui concert vom fi alături de cauza Asociației S.O.S. Autism Bihor prin facilitarea unei colecte publice pentru persoanele afectate de autism, fiecare oaspete al Filarmonicii având libertatea de a decide modul în care poate susține această cauză.

Și de această dată la pupitrul dirijoral îl găsim pe maestrul Flavius Filip, în timp ce soliști vor fi Ancuța Măslină-Pop – soprană, Nicolae Bejan -tenor și Robert Bede – tenor. Concertul reunește orchestra și corul Filarmonicii de Stat Oradea alături de care vor evolua și Corul de copii al Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu”, condus de prof. Nicoleta Țâmpu, narator fiind de această dată Șerban Borda.

De Crăciun, să iubim!

Biletele pentru concertele „Ajuns simfonic” din 22 și 23 decembire a.c. au fost puse în vânzare la Agenția Filarmonicii de Stat Oradea și online, aici: https://www.bilete.ro/ajun-simfonic/

Distribuie informația
Alte știri