Săptămână decisivă pentru intrarea României în Schengen

Foto: istock

Urmează o săptămână decisivă pentru intrarea României în spaţiul european fără frontiere.

Prima zi cu miză crucială este 6 decembrie. Atunci, Comisia Europeană va prezenta un raport privind migraţia ilegală. Acesta este de altfel principalul argument pentru care Guvernul de la Viena ne spune încă „Nein”. Olanda şi Suedia au fost convinse pe ultima sută de metri că ţara noastră şi-a securizat frontierele.

Pe 7 decembrie, se va vota agenda finală a consiliului JAI, la care aderarea României la Schengen este o prioritate. 8 şi 9 decembrie vor fi zilele decisive. Atunci va avea loc întâlnirea miniştrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene, unde trebuie luată o decizie în unanimitate asupra acceptării României în spaţiul european fără frontiere.

Dacă până atunci, Austria nu îşi va schimba votul, dezbaterile ar putea fi amânate cu o lună sau două, după cum a anunţat deja preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri