Săptămâna internațională la Universitate: Profesori din țări precum Kosovo, Georgia și Ucraina vin la Oradea

Stundeții Facultății de Istorie, Relații Internaționale și Științe Politice și Științele Comunicării au ocazia în perioada 5 și 7 noiembrie să descopere ofertele educaționale ale câtorva din țări precum Kosovo, Albania și Ucraina. Asta pentru că mai mulți profesori din cadrul instuțiilor vor fi prezenți la conferința „Regional Development at the Borders of the European Union” organizată de Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene.

Deschiderea conferinței a avut loc luni, la centrul PractiPass din cadrul Facultății de Istorie, iar conferința este coordonată de lectorul universitar Florentina Chirodea. Primul care a luat cuvântul a fost decanul Facultății care împreună cu conferențiarul universitar Alina stoica au prezentat ofertele Erasmus pe care studenții orădeni le au dar și statistici cu privire la numărul studenților care au venit în Oradea prin programe Erasmus.

Decanul i-a invitat apoi pe câțiva studenți și profesori din mai multe țări să vorbească despre universitățile pe care le reprezintă. Nino Tabeshadze, de la Universitatea Ivane Javakhivili Tbilisi State din Georgia a spus că aceasta este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din țară și că este deschisă să vorbească cu orice student curios.

Conferința continua marți, de la 14.30 la Cetate când profesori vor aborda probleme legate de dezvoltarea regională, regiunile de frontieră și cooperarea între țările învecinate. Miercuri și joi este programată conferința internațională „Power and Borders in the New World Order”. Manifestarea se va încheia vineri, de la 10.30 cu o ceremonie de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Richard Sakwa de la Universitatea Kent din Marea Britanie. Conferința cu tema Regional Development at the Borders of the European Union, este organizată în cadrul modulului european Jean Monnet „Development of the Border Regions in Central and Eastern Europe countries”.
Alin Pop

Distribuie informația
Alte știri