Saptamana viitoare, in Oradea, incepe curatenia generala de toamna. Ce presupune ea

Primăria Oradea anunță derularea Campaniei curățeniei generale de toamnă în perioada 26 septembrie – 5 noiembrie 2016.

În cadrul acţiunii, se colectează obiecte de uz casnic si gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri, etc) precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populației și cvartalelor și zonelor de locuit din municipiul Oradea.

Operatorul de salubritate S.C. RER Ecologic Service S.A va amplasa în perioada planificată în functie de zonă, containere metalice în punctele stabilite pentru colectarea deșeurilor si obiectelor de uz casnic si gospodăresc.

”Cetăţenii, sunt rugaţi să depună deseurile numai în containerele amplasate, respectând perioadele Programului de curăţenie pentru fiecare zonă, în functie de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deșeurilor pe domeniul public lângă containere, țarcuri pentru recipienți destinați deșeurilor municipale sau alte locații”, spune Mircea Stejerean – şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

Asociațile de proprietari vor lua măsuri de colectare a deșeurilor de pe spațiile verzi predate de către municipalitate prin protocol, din parcarile pe care le dețin, din jurul incintelor sau platformelor pentru deșeuri menajere. Deșeurile vor fi depozitate în containerele metalice special amplasate, în vederea ridicării acestora de către operatorul de salubritate.
RER va transporta gratuit deșeurile precolectate

În zilele lucrătoare din perioada 26 septembrie – 5 noiembrie 2016 operatorul de salubritate S.C Rer Ecologic Service Oradea SA va transporta deșeurile precolectate de către cetăteni în containere metalice special amplasate, conform perioadei planificate . În cazul constatării umplerii unor containere cetățenii municipiului Oradea sunt rugati să comunice telefonic la serviciul de dispecerat permanent al operatorului, telefon 0259 433195, adresa acestora, în vedera transportării acestora.
Dupa încheierea campaniei de curățenie este strict interzisa depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public a municipiului Oradea, orice abatere în acest sens se sancționeaza contravențional conform Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Oradea.
Pentru realizarea scopului propus Municipiul Oradea a fost împartit în 2 zone: zona de sud care cuprinde Sector 1, Sector 2 si Sector 3 (în această zonă cetățeni vor depozita deșeurile în perioada: 26.09. – 15.10.2016) și zona de nord care cuprinde Sector 4, Sector 5 si Sector 6 (cetateni vor depozita deșeurile în perioada: 17.10 – 05.11.2016)

Distribuie informația
Alte știri