Şapte ani de la tragedia din Colectiv, o rană încă deschisă

Foto: stirileprotv.ro

La 30 octombrie se împlinesc şapte ani de la incendiul din clubul Colectiv. Şapte ani de singurătate şi de durere pentru părinţii celor 65 de tineri morţi din cauza focului din club. Şapte ani în care răspunsurile autorităţilor au întârziat, vinovaţii n-au fost toţi stabiliţi, iar centrele de Mari Arşi au rămas tot la stadiul de desen. Şapte ani în care nu s-a schimbat nimic, spun părinţii celor care nu mai sunt astăzi.

Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, astăzi, la Biserica Sfântul Nicolae – Broşteni, o slujbă de pomenire în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, petrecut în urmă cu şapte ani. Această biserică a fost aleasă pentru că este situată în apropierea fostului club. La 12,00 este programată slujba parastasului, care se va săvârşi în curtea bisericii, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Patriarhului Daniel.

O altă slujbă va fi oficiată de un sobor format din 10 preoţi, la ora 13,00, în faţa fostului club Colectiv. Cu acest prilej, va fi depusă o coroană de flori din partea Părintelui Patriarh Daniel în memoria celor pomeniţi.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. S-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 65 de persoane. A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

Distribuie informația
Alte știri