Șapte cetăţeni străini depistați de polițiștii de frontieră bihoreni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș au depistat șapte cetăţeni din Maroc, Libia și Algeria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, patru dintre aceștia ascunşi într-un automarfar și trei pe jos.

În data de 01.07.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean polonez, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Polonia, care circula pe ruta România-Polonia. 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în semiremorcă, patru cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc și Libia, cu vârste cuprinse între  18 și 26 de ani, solicitanți de azil în România.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș au observat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Maroc și Algeria, în vârstă de 22, respectiv 39 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri