Șapte medici voluntari întorși din Republica Moldova, pozitivi la coronavirus. Ei sunt din Oradea, București și Mureș

Șapte medici din delegația română trimisă în Republica Moldova sunt infectați cu noul coronavirus, a declarat duminică premierul Ludovic Orban. Inițial, fusese testat doar unul din doctori, în Republică. Imediat, el a revenit la Oradea

Restul au fost testați sîmbătă, la Vama Albița, iar rezultatele au venit duminică. Din echipa care a plecat în Republica Moldova, care era formată din 42 de persoane, șapte membri – printre care sunt 3 medici și o asistentă medicală – s-au infectat cu coronavirus, a confirmat oficial Grupul de Comunicare Strategică. Ei au fost testați la întoarcerea din țară. Sunt din Oradea, București și Mureș, sunt specializați în Terapie Intensivă, pneumologie și boli infecțioase. Toți sunt asimptomatici, cu o stare generală bună, și sunt tratați în România!

„Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez enorm misiunea pe care au desfășurat-o, toate cele 52 de cadre medicale care în regim de voluntariat au acordat îngrijire medicală pacienților din Basarabia, le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut a contat enorm pentru România” a declarat premierul Ludovic Orban duminică, la finalul evaluării avute la Ministerul Afacerilor Interne cu privire la măsurile care vor fi luate de luni în starea de alertă.

Ceremonia de repatriere a medicilor civili și militari români care au executat, în perioada 30 aprilie – 15 mai, o misiune de sprijin în lupta împotriva răspândirii pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova, a avut loc sâmbătă, 16 mai, ora 11.00, la vama Albița din județul Vaslui.

Alte știri