Șapte migranți depistați la Borş II, într-un automarfar condus de un bulgar

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II şi Borş II au depistat patruzeci și șapte de cetăţeni din Bangladesh, India, Nepal şi Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu frigidere şi aparate de uz casnic.

Şapte dintre acestea intenționau să iasă din țară prin județul Bihor.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, care transporta aparate de uz casnic, pentru o societate comercială din Lituania.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, șapte cetăţeni din  Pakistan și Bangladesh, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri