Șapte străzi din zona Xenopol vor fi reabilitate

Primăria Oradea intenționează să modernizeze încă şapte străzi, mai precis Sintezei, Alexandru Dimitrie Xenopol – breteaua dintre strada Xenopol şi strada Chimiei, strada Chimiei, Lebedei, Potârnichilor, Fluieraşului şi strada Sturzului.
Firma care va elabora studiul de fezabilitate este SC Edildrum Construct SRL, valoarea serviciului de elaborare a SF-ului este 18.600,50 lei plus TVA, iar durata de elaborare este de 45 de zile.

„Municipalitatea continuă reabilitarea străzilor începută în anii anteriori. Momentan în oraş mai avem aproximativ 250 de străzi care sunt neasfaltate, nemodernizate, ele find împărţite între zonele de deal şi în zonele din vechiul oraş. În anii care urmează, Primăria intenţionează inclusiv obţinerea unor fonduri pe mobilitate urbană sau pe alte programe de finanţare, prin care să continuăm asfaltarea tuturor străzilor. Prin bugetul local dorim să continuăm reabilitarea străzilor din oraşul vechi, iar din fonduri europene să realizăm în principiu asfaltarea zonelor de deal”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului.
După elaborarea studiului de fezabilitate, va fi realizat proiectul tehnic, după care va demara procesul de achiziţie pentru execuţia lucrărilor de modernizare.

Distribuie informația
Alte știri