Șapte unități școlare din Bihor incluse în programul de pilotare a evaluării standardizate. Vezi care sunt

Șapte unități de învățământ din Bihor au fost selectate pentru pilotarea evaluării standardizate prin care se va stabili nivelul de competențe ale elevilor la finalul anului școlar 2021-2022. Acestea sunt: Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș, Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, Liceul Teoretic „Constantin Șerban” Aleșd, Școala Gimnazială Nr. 1 Vârciorog, Școala Gimnazială „Aurel Pop” Oșorhei și Liceul Teoretic „Gabriel Țepelea” Borod.

Potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial, vineri, seara “la nivelul fiecărui județ/sector al municipiului București, pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte 7 unități de învățământ, incluzând unități de învățământ cu profil pedagogic”.

Potrivit edupedu.ro ordinul emis de ministrul Educației introduce organizarea pilotării evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021 – 2022, cu scopul de a stabili nivelul competențe ale elevilor la finalul anului școlar.

Ministrul Educaţiei a luat decizia după ce a aflat dintr-un studiu că 44 la sută dintre elevi nu înţeleg ce citesc. Sorin Cîmpeanu introduce testarea standardizată începând cu acest final de an școlar la toate clasele, mai puțin a 8-a și a 12-a, la limba română și matematică, după ce un studiu a relevat faptul că 44% dintre elevi nu înţeleg ceea ce citesc.

Distribuie informația
Alte știri