Sărbătoarea Recoltei, prilej de promovarea produselor și a producătorilor locali, dar și a tradițiilor Bihorului

Timp de trei zile, în Cetatea Oradea, se desfășoară Sărbătoarea Recoltei, ediția a II-a, eveniment care are ca scop principal promovarea produselor și a producătorilor locali, dar și a tradițiilor și potențialului turistic al județului Bihor.

Vizitatorii care doresc să se aprovizioneze pentru iarnă au posibilitatea să cumpere, la preț de producător, tot ceea ce înseamnă fructe și legume de sezon: cartofi, ceapă, ardei, roșii, mere, pere, struguri, must, bulbi de lalele etc, dar și produse conservate (zacuscă, murături, ketchup) etc.

De asemenea, bihorenii dar si turistii care vin au ocazia să întâlnească meșteri și artiști populari, care expun și oferă spre vânzare veșminte populare și obiecte folosite în diferite meșteșuguri.

Programul artistic al zilei de duminică, 1 octombrie:
Ansamblul Folcloric Aușana, 17.00-19.00, program folcloric cu ansambluri folclorice din diferite zone ale Bihorului, 19.00-21.00, concert folcloric „Așa-i toamna pe la noi”, susținut de artiștii Otilia Haragoș Seghedi, Felicia Costin, Petrică Popa, Cornelia Covaciu, Luminița Tomuța, Leontin Ciucur, Stângaciu, Cornel Borza, Dana Ionela Jurjuț, Maria Sidea, Gheorghița Nicolae, Veta Biriș, Sava Negrean, dirijor: Adrian Miescu, director artistic: Leontin Ciucur. Intrarea la eveniment va fi gratuită.

Distribuie informația
Alte știri