Sărbători în siguranţă, cu patrule mixte de poliţişti din Bihor şi Hajdu-Bihar

Pe perioada sărbătorilor de iarnă și în cursul lunii ianuarie 2019, atât în zona Oradea – Debrecen, cât și Valea lui Mihai – Nyirabrany vor exista patrulele rutiere mixte, formate din poliţişti bihoreni şi maghiari.

Acestea vor acționa pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere cauzate, în special, de oboseala la volan a conducătorilor auto, pe drumurile europene de tranzit, aglomerate în perioada sărbătorilor de iarnă. Scopul principal al acțiunilor patrulelor mixte este prevenirea victimizării cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan. Patrulelor rutiere mixte vor acționa pro-activ, prin distribuirea în cadrul acțiunilor comune în trafic a peste 3.000 de materiale informativ-preventive bilingve elaborate în comun și tipărite de partea ungară. De asemenea, polițiștii români și ungari le vor oferi conducătorilor auto cafea sau ceai calde, prilej de a se revigora înainte de a-și continua călătoria.

Patrulele mixte rutiere întăresc cooperarea directă stabilită încă din anul 2012, prin Planul de Cooperare privind diminuarea numărului de accidente de circulație înregistrate pe drumurile publice din România și Ungaria, în special în apropierea frontierei de stat comună și în care sunt implicați conducători de autovehicule români și maghiare.


Foto: agentianewsbihor.ro


Distribuie informația
Alte știri