Sărbătorim Centenarul alături de Seniori. Comunicat

Direcția de Asistență Socială Oradea, în colaborare cu Asociația Pro Lirica și Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al parlamentului Seniorilor din România, au sărbătorit Centenarul Marii Uniri, printr-un eveniment organizat la Centrul Social Multifuncțional „Sfântul Apostol Andrei”.

Comemorarea a 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România, a constituit un bun prilej pentru inaugurarea Centrului Rogerius I, centru care, alături de celelalte patru care funcţionează în municipiul Oradea, răspunde nevoilor comunităţii zonale.

Miorița Săteanu a expus într-un discurs emoționant, însemnătatea sărbătorii, urmată fiind de către profesor Doina Iliescu care a prezentat personalităţi care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri şi a făcut o scurtă incursiune în trecut, prezentând rolul pe care l-au avut personalităţi din judeţul nostru la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Programul a continuat cu un moment artistic special, intitulat „ Unirea, naţiunea a înfăptuit-o!”, realizat şi oferit de copiii din tabăra„Ceata lui Piţigoi”. Au urmat recitaluri de cântece patriotice și populare și recitări de poezii, susţinute de către elevele Lorena și Denisa Ghib, de la Școala Gimnazială nr. 11 şi interpreta de muzică populară Maria Matei, inițiatoarea Ansamblului artistic „LIOARA”.

Arina Moş, directorul DAS Oradea, şi-a exprimat bucuria de a sărbători alături de cei prezenţi acest moment important al istoriei şi: „ Vă invit în acest centru, să socializaţi, să împărtăşiţi bune şi rele, să petreceţi timp împreună, pentru că, în prezent, oamenii uită să socializeze. Vă doresc atât în numele meu, cât şi în numele dlui primar Ilie Bolojan, La mulţi ani, cu ocazia Centenarului Marii Uniri şi să ne revedem numai în astfel de ocazii, de bucurie.”
O sută de cânturi,
O sută de flori
De CENTENAR, aducem şi noi,
Şi celor ce s-au jertfit
Şi ţara au întregit
O sută de cânturi
O mie de flori
Pe mormintele lor.
La mulţi ani România!

Distribuie informația
Alte știri