Şase afgani, călăuziţi de un sârb, opriţi la frontiera în Valea lui Mihai. VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, judeţul Bihor, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare au depistat şase cetăţeni afgani, care au încercat să treacă ilegal frontiera, fiind călăuziţi de un cetăţean sârb.

În data de 11.02.2020, în jurul orei 18,00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat împreună cu autorităţile de frontieră maghiare o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale la graniţa comună. Astfel, au fost depistate în zona de responsabilitate şapte persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fiind interceptate şi conduse la sediul Sectorului P.F. Valea lui Mihai, pentru cercetări.

Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că grupul era format din şase cetăţeni din Afganistan, dintre care un adult în vârstă de 25 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, precum şi un cetăţean sârb în vârstă de 25 de ani, care avea rol de călăuză. La cercetări s-a stabilit că afganii sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu sprijinul tânărului din Serbia.

În cauză, poliţiştii de frontieră români şi maghiari efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii afgani, respectiv trafic de migranţi pentru cetăţeanul sârb, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Alte știri