Şase arcaşi „Redpoint” – Oradea, în lotul naţional lărgit al României

Federaţia Română de Tir cu Arcul (F.R.T.A.) a comunicat oficial Clubului Sportiv „Redpoint” Oradea că un număr de şase sportivi ai clubului au fost incluşi în loturile naţionale extinse ale României: Vivien Bălteanu, Alexa Buştea şi Rezmuves Katalin (cadete), şi Victor Kiss, Armin Purle şi Alin Mureşan (cadeţi).

Cei şase sportivi legitimaţi la „Redpoint” Oradea vor participa la o selecţie pentru participarea la Cupa Europei de la Heviz (Ungaria), care va avea loc în 1-7 mai, precum şi pentru participarea la Campionatul European de Tineret care va avea loc anul acesta la Bucureşti, în perioada 18-23 iulie. Selecţia va avea loc în două etape.

În prima etapă, primul concurs de selecţie va fi Cupa Federaţiei de la Deva, unde arcaşii orădeni vor trage patru distanţe a 50 de metri. Primii patru sportivi la divizia de compound vor forma loturile naţionale, iar ponderea acestui concurs va fi de 40% din total. Al doilea concurs de selecţie va fi Cupa „Vasile Voiculescu” din perioada 22-23 aprilie, de la Oradea. Probele vor fi similare, dar ponderea acestui concurs va fi de 60%. Cea de-a doua etapă a stabilit ca prim concurs de selecţie Campionatul Naţional outdoor de seniori şi juniori (13-15 iunie, Bucureşti), la care vor participa şi cadeţii. Proba de concurs va fi 72 de săgeţi pe două distanţe a 50 de metri. Al doilea concurs de selecţie în această etapă va fi în cadrul cantonamentului de tineret din 13-22 iunie, în care se vor trage patru distanţe (144 de săgeţi). Pe baza scorului final se va întocmi clasamentul. Astfel, primii trei sportivi la fiecare categorie vor face un cantonament de pregătire la Băile Felix, după care cei mai buni vor efectua deplasarea la Cupa Europeană de Tineret de la Heviz/ Ungaria şi ulterior la Campionatul European de Tineret. Potrivit calculelor, C.S. „Redpoint” Oradea are şanse la o evoluţie bună a echipei de cadete, dar nu exclude nici calificările individuale.

Distribuie informația
Alte știri