Șase elevi din București au creat al doilea satelit românesc. Vezi când este programată lansarea în spațiu

6 elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti au construit un mini-satelit care va fi trimis pe orbita Pământului cu o racheta Falcon a celor de la SpaceX.

Mini-satelitul, cunoscut în limbaj de specialitate drept cube-sat, are dimensiuni de 5 centimetri şi o masă de aproximativ 250 de grame, iar principalul sau rol este de a fotografia Pământul de pe orbită.

Echipa de elevi care a creat satelitul va merge să integreze minisatelitul în racheta care îl va purta în spațiu. Racheta Falcon 9 va decola în anul 2023, în cadrul unei misiuni de rideshare organizată de compania scoțiană Alba Orbital, companie care este specializată în producția de minisateliți/pocketqubes.

Primul satelit românesc, denumit Goliat, a fost lansat în februarie 2012, la bordul navetei Vega, a Agenției Spațiale Europene. Acesta a avut dimensiunile de 10x10x10 centimetri și o greutate de 1kg și a fost construit de o echipă de fizicieni și ingineri care au pus bazele proiectului pe când erau studenți la Universitatea Politehnica din București și la Universitatea București

Distribuie informația
Alte știri