Șase poloiști de la CSM Oradea, convocați la echipa națională U17 a României

Șase sportivi legitimați la CSM Oradea au fost convocați la echipa națională U17 masculin de polo pe apă a României pentru următoarea acțiune. Potrivit convocatorului, reunirea este programată pentru miercuri (08.03), la bazinul Steaua din București. Este vorba despre  Mark Tokai, Raul Șandru, Mihai Fitero, Ianis Soponar, Andrei Marinescu și Marcu Szilagyi (portar).

Aceștia fac parte din generația 2006 a poloului orădean, una dintre cele mai promițătoare din ultima perioadă în această disciplină de mare tradiție în localitatea de pe Crișul Repede. Sportivii menționați au ajutat România U17 să câștigat turneul internațional de pregătire de la Novaky (Slovacia), desfășurat săptămâna trecută, acolo unde au participat opt echipe, incluzând șapte naționale. Sportivii orădeni sunt antrenați la CSM de Christian Sandor, Ivan Fejer și Sandor Nagy.

Reprezentativa U17 a României se va pregăti în cadrul unui stagiu centralizat pentru turneul de calificare la Campionatul European de polo pe apă destinat acestei categorii de vârstă. Evenimentul va avea loc la Tîrgu Mureș, în perioada 16-19 Martie anul curent.

România face parte din Grupa C, alături de Ucraina, Elveția, Moldova și Irlanda. Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate se califică la turneul final. Tricolorii pornesc cu prima șansă în această grupă, nu doar prin prisma statutului de gazde, ci și prin faptul că au fost cap de serie principal la tragerea la sorți.

Turneul final al Campionatului European U17 Masculin – ediția 2023 este programat a se desfășura la Manisa (Turcia), cu începere din 8 august.

Distribuie informația
Alte știri