Șase străzi din Episcopia vor fi modernizate

Municipalitatea orădeană va reabilita șase străzi din cartierul Episcopia. Este vorba de: Drumul Hotarului, Ciucașului, Cântărețului, Moviliței, Valea Frumoasă și Dealului. Potrivit municipalității, aceste străzi se află în prezent într-o stare tehnică precară, ce se accentuează din cauza lipsei îmbrăcăminții rutiere și a sistemului deficitar de colectare și evacuare a apelor din zona drumului.

Străzile au o lungime totală de 4,3 km și sunt situate în zona de deal, între str. Matei Corvin și extinderea drumului expres la care se lucrează acum.

Odată modernizate aceste străzi, va fi asigurată și legătura dintre drumul expres și cartieul Episcopia, astfel încât să existe acces atât de pe str. Matei Corvin, cât și de pe drumul expres.

Prin aceste lucrări de reabilitare, un cartier vechi al Oradie va intra practic în regimul urban. Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare este de 3,9 milioane de euro.

Licitația pentru aceste lucrări va fi demarată în această săptămână. Termenele prevăzute sunt: trei luni pentru achiziția lucrărilor, o lună pentru proiectare și patru luni pentru execuția propriu-zisă.

Distribuie informația
Alte știri