Scandal. Bibliotecile de cartier, date afara de Primaria Oradea din actualele spatii. CJ Bihor i-a transmis o scrisoare ironica lui Ilie Bolojan

Filialele Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai” au functionat pana acum in spatii ale Primariei Oradea, in baza unor contracte de comodat, iar la inceputul lunii martie, Consiliul Judetean a solicitat prelungirea acestora. O comisie de specialitate din Primarie a respins cererea, motivand ca sediile din Piata 1 Decembrie 12, Bulevardul Decebal 17 si Dacia nr. 106 sunt spatii comerciale. Mai mult, cum contractele actuale expira in 1 aprilie, Primaria a solicitat predarea acestor spatii pana la finalul lunii martie.

„Domnule primar, Ilie Bolojan, mltumim pentru „sprijinul” acordat”, a fost raspunsul ironic al vicepresedintelui CJ Bihor. Traian Bodea considera ca termenul de 72 de ore este imposibil de respectat pentru mutarea celor 15 mii de carti si a materialelor din dotarea celor 3 biblioteci.

„Prin urmare, va invitam sa demarati procedura legala pentru ca aceste spatii sa fie eliberate. Daca ati planificat organizarea unui festival de carte in aer liber, era de ajuns o propunere de colaborare pe care aproape sigur am fi onorat-o”, se arata in acelasi raspuns adresat primarului de Consiliul Judetean Bihor.

Alte știri