SCANDAL : Dupa o amenda de la ITM, bihoreanul care a infiintat azilul din Dumbrava scoate 40 de bolnavi in strada, in semn de protest

UPDATE : Protestul din fata Prefecturii. Primele imagini. FOTO-VIDEO

Viorel Pasca, bihoreanul care si-a transformat casa in azil, a transmis o scrisoare deschisa directorului ITM Bihor, dupa ce institutia condusa de acesta l-a amendat pentru ca oamenii care ii ingrijesc pe batrani nu au forme legale de angajare. „Bunul samaritean de la Dumbrava”, asa cum l-a numit presa, ameninta ca aduce vineri la Oradea 40 de bolnavi pentru a protesta impotriva ITM .

„Felicitari domnule director. 10 000 de lei. O nimica toata, nu-i asa? Va invit maine, vineri 22 iulie la ora 11 in Parcul Traian din Oradea sa explicati celor 40 de bolnavi pe care o sa vi-i aduc acolo cum dvs nu vi-ati facut decat datoria, netinand in seama ca acest lucru ii va costa pe cei mai amarati si mai necajiti oameni din Dumbrava. Da, domnule director, voi fi acolo la ora stabilita si va voi astepta curios deasemenea cum ii veti putea privi in ochi spunandu-le ca ati respectat litera legii si ca desigur nu e problema dvs unde si ce vor manca in ziua respectiva, deoarece eu am de gand sa-i las in grija dvs pentru a le gasi un adapost.”

Pasca a organizat un protest similar si in 2015, dupa o amenda similara primita de la DSP pentru conditiile din azil,  pe care autoritatile sanitare le-au considerat nesatisfacatoare.

„Azilul” din Dumbrava functioneaza de 10 ani, dupa ce Viorel Pasca si-a transformat casa in loc de ingrijire pentru batrani, oamenii strazii si bolnavi.

Scrisoare deschisa,
Catre Domnul director al I.T.M. Bihor, M.R.
Va multumesc domnule director pentru cei 10 000 de lei ( 100 de milioane) cu care m-ati amendat azi. De fapt, ce vorbesc si eu, nu pe mine m-ati amendat ci pe cei 200 de batrani si bolnavi pe care-i avem in grija. Daca in cei 10 ani statul nu ne-a ajutat in nici un fel si e drept ca nici nu am avut asteptari in acest sens, ati avut dumneavoastra grija sa le luati lor, celor mai necajiti, o suma considerabila cu care s-ar fi acoperit o multime de nevoi. Da, desigur ca o sa invocati legea si dumneavoastra n-ati facut decat sa o respectati. Se pare ca v-a fost extrem de usor sa o dezbracati de spiritul ei, si sa aveti in atentie doar litera, neluand in seama conditiile , contextul si circumstantele in care ingrijim acesti oameni. Da, datorita dvs bugetul statului va fi mai bogat cu 10 000 de lei ,dar oare cu ce pret? La ultima noastra discutie din biroul dvs , vi-am promis ca o sa rezolv intr-un fel sau altul problema angajarii celor care ne ajuta. N-ati mai avut rabdare sa termin ce am inceput si ati dat navala in case, fara acordul meu , ati facut poze si ati gasit pana la urma o amarata de femeie care nu se descurca din pensie si dadea o mana de ajutor celor de aici. Felicitari domnule director. 10 000 de lei. O nimica toata, nu-i asa? Va invit maine, vineri 22 iulie la ora 11 in Parcul Traian din Oradea sa explicati celor 40 de bolnavi pe care o sa vi-i aduc acolo cum dvs nu vi-ati facut decat datoria, netinand in seama ca acest lucru ii va costa pe cei mai amarati si mai necajiti oameni din Dumbrava. Da, domnule director, voi fi acolo la ora stabilita si va voi astepta curios deasemenea cum ii veti putea privi in ochi spunandu-le ca ati respectat litera legii si ca desigur nu e problema dvs unde si ce vor manca in ziua respectiva, deoarece eu am de gand sa-i las in grija dvs pentru a le gasi un adapost. Si de ce n-ati fi domnule director un vajnic aparator al legii care sa militeze pentru drepturile acestor oameni, dreptul la asistenta sociala despre care nu vorbeste nimeni, solutionand astfel problema pe care a-ti creat-o acestor bolnavi. De fapt uitasem ca aceasta nu e treaba dvs si nu va intereseaza acest aspect. Da , dvs faceti ceea ce stiti mai bine si ce sa zic… va iese de minune. Si totusi eu va astept maine si sper sa ne onorati cu prezenta dvs. Imi pare nespus de rau ca nu pot sa aduc decat vreo 40 din cei 200 de bolnavi pe care i-ati sanctionat, dar sper ca explicatiile dvs le vor tine de cald si de foame… Pe maine domnule director. -Viorel Pasca

Distribuie informația
Alte știri