Scandalul de la CJAS Bihor. Ce solutii propun autoritatile

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat  că în cazuri speciale, cum sunt bolnavii netransportabili, trebuie găsite soluţii.

”Prefectura Bihor propune CNAS modificarea normele interne privind eliberarea adeverinţelor de asigurat, nu e ceva complicat. Avem cazuri speciale doar în cazul persoanelor care nu se pot deplasa, paralizate, imobilizate la pat, netransportabile, cu boli psihice şi am propus ca persoana care merge să ridice pentru aceşti beneficiari adeverinţele de asigurat sau cardurile de sănătate să prezinte buletinul propriu, urmând să semneze o declaraţie pe proprie răspundere potrivit căreia ridică acel document. Va trebui să anexeze şi o copie după cartea de identitate a beneficiarului şi o dovadă medicală din care să rezulte că acesta suferă de o boală astfel încât este netrasportabil. Sau să aducă o adeverinţă de la medicul de familie, din care să rezulte, la fel, că bolnavul nu se poate deplasa. Pentru situaţii speciale trebuie găsită o soluţie”, a spus Mihaiu.

Potrivit acestuia, Viorel Paşca, bărbatul care a dus, miercuri, trei bolnavi pe targă la CJAS Bihor, a agreat soluţia propusă, la fel şi conducerea CJAS Bihor.

Distribuie informația
Alte știri