Schelete descoperite în incinta Cetăţii Oradea

Mai multe schelete au fost descoperite în incinta curţii interioare a Cetăţii Oradea, unde se derulează lucrări edilitare. Arheologii de la Muzeul Ţării Crişurilor le analizează, zilele următoare urmând a fi conturată o ipoteză cu privire la vechimea şi numărul lor, conform crisana.ro.

Cel mai probabil, mormintele datează din perioada evului mediu, când înhumările se făceau împrejurul vechii catedrale, neexistând un cimitir în genul celor cunoscute astăzi. Pentru datarea lor exactă ar fi extrem de utilă descoperirea unor monede. Deocamdată, au fost recuperate doar fragmente de ceramică.

Până în acest moment, în incinta Cetăţii Oradea au fost descoperite peste 100 de schelete, datând din diferite perioade de timp.

Foto: crisana.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri